2009 m. rugsėjo 1 d., antradienis

Spaghetti al tonna


Džiaugiuosi, kad turiu pomėgių. Tokių, kurie neleidžia nuobodžiauti ilgais rudens vakarais, drėgną ir nemalonią žiemą, kurie skatina greičiau baigti visus darbus ir atsijungti nuo rutinos...
Džiaugiuosi, kad mane lydi įdomūs žmonės, suteikiantys naujų idėjų ir kartais būnantys įkvėpimo šaltiniu. Kad ir šio patiekalo įkvėpėja ir idėjos autorė Jolanta. Nesudėtingas energijos visai dienai užtaisas, paruošiamas per dešimt minučių, galintis būti puikia dienos pradžia tiems, kuriems tądien nešviečia anei sotūs pietūs, anei lengva vakarienė. Kaip man šiandien...
Spaghetti al tonna
Proporcijos – dviem asmenims
pusė pakelio kokybiškų spaghetti
trys dideli nulupti pomidorai
trys skiltelės česnako
pusė skardinės konservuoto tuno (savo sultyse ar aliejuje – nesvarbu)
du ančiuviai (mano patobulinimas)
bazilikas
raudonėlis
žiupsnis grūstų juodų pipirų
truputis čili pipiriuko
druska
extra vergine alyvų aliejaus
truputis parmigiano tipo sūrio

Procesas paprastas – kol verda spaghetti, patariama pasiruošti padažą. Alyvų aliejuje apkepti česnaką, sudėti kubeliais pjaustytus pomidorus, patroškinti, sudėti tuną su sultimis, ančiuvius, pamaišyti, patroškinti, suberti prieskonines žoleles ir pipiriukus, galiausiai – druską. Makaronai išvirė, dedame juos į lėkštę, ant jų sūriuko patarkuojame, puošiame baziliko lapeliais ir alyvuogėmis arba apsieiname be papuošimų ir valgome pasimėgaudami. Galima su baltu atvėsintu vynu. Skanu, neginčytina.
O mūsų šešių pleneras Pašvitinyje buvo nepakartojamas. Tiek kompanijos, tiek tapybos, tiek kulinarijos paslapčių prasme.

Komentarų nėra: