2009 m. rugsėjo 9 d., trečiadienis

Cukinijos su fantazija

Šiemet mama persistengė: nupirkau du pakelius cukinijų skirtingų rūšių sėklų ir paprašiau pasėti kokias keturias, po dvi kiekvienos rūšies. Ji paėmė ir sudaigino visas. Pasodinti visų buvo neįmanoma, vietos sode neužteko, išdalijo kaimynams, bet liko gal 12 daigų dar. Pasodino visas, užaugo gražiausios. Bėda ta, kad jas valgau dar jaunas, o peraugusios manęs nedomina. Dar didesnė bėda ta, kad jaunų ilgai neišlaikysi, jos greitai genda... Žinoma, visų nuskinti laiku nespėjau, tad dabar turiu ir didžiulių, iš jų virsiu uogienę su citrinomis.

Jaunos cukinijos buvo paruoštos visokiais būdais, apkeptos, sriubose, troškiniuose, salotose, įdarytos... Jūsų teismui – įdarytos.

Įdarytos cukinijos

trys nedidelės cukinijos
pusė kg jautienos faršo
du nulupti pomidorai
kelios skiltelės česnako
du svogūnai
pipirai
druska
bazilikas
raudonėlis
čiobrelis
provanso žolelių mišinys
parmezanas
mozarela
alyvų aliejus

Įdaras: alyvų aliejuje apkepinau svogūnus ir česnakus, sudėjau faršą, kubeliais supjaustytus pomidorus, įbėriau pipirų, kitų prieskoninių žolelių (kol turiu, dedu šviežias), troškinau, kol išgaravo skystis. Druską dėjau pačiame gale.
Kaip įdariau: cukinijas perpjoviau išilgai, pabarsčiau pipirais, provanso žolelių mišiniu, druska ir pridėjau į jas įdaro. Pabarsčiau viską sūriu ir pašoviau į 180 laipsnių orkaitę dvidešimčiai minučių.
Valgoma, netgi visai skanu, jei turite daug cukinijų, verta išbandyti.

Komentarų nėra: