2012 m. liepos 20 d., penktadienis

Apie konservatyvumą ir apie svogūnus

- ji labai konservatyvi.
- na, aš irgi konservatyvi.
- nu kur tu konservatyvi, tu art-progrokinė su death-trash-metal elementais :)))))

Ir paliko spręsti pačiai, ar čia komplimentas. Juoktis pradėjau. Vadinasi, teigiama ir priimta.

Šiandien valgom svogūnų pyragą, užsigeriam alumi. Aš nuo šakelių nurinkinėju išdžiūvusį rozmariną. Darysiu mišinį: rozmarinas, raudonėlis, čiobrelis, paprika, džiovintas česnakas, stambi jūros druskytė. Viską sumali kombaine iki smulkumo ir džiaugiesi barstydama ant visokių sūrių užkandžių, kubeliais pjaustytos fetos, rikotos šaukštelio, sausainiukų prie alaus, trapių sluoksniuotos tešlos juostelių su parmezano sūriu, duonos lazdelių...

Svogūnų pyragas

2 sluoksniuotos tešlos lakštai
2 kiaušiniai
kokie 6–7 svogūnai, ką tik išrauti iš lysvės, su laiškais ir galvomis, smulkiai
gabaliukas sūrio su mėlynu pelėsiu
pusė virtos vištos krūtinėlės
druskos, pipirų
kiaušinio plakinio tešlai aptepti

Kaip darau: įkaitinu orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus, iškloju skardą kepimo popieriumi, dedu vieną lakštą tešlos, truputį pakočiotą, kad didesnis būtų.
Svogūną, krūtinėlę smulkiai supjaustau, sūrį sutrupinu, įmušu kiaušinius, druska, pipirai, tada viską gerai išmaišau ir kloju ant tešlos lakšto. Uždengiu kitu tešlos lakštu, jį subadau, kad garas išeitų kepant, aptepu kiaušinio plakiniu ir kepu apie 25-35 min. Valgomas ir šiltas, ir atvėsęs. Tinka ir kaip antipasti  ir kaip secondi. Ypač skanu su alumi. Šviesiu ar baltu, pageidautina. Originale vietoj pelėsinio sūrio - ožkos pieno sūris ir nedėta vištienos. Dar ji barstė parmezano.

Įkvėpimas: julia vysotskaja. kulinarnyje kursy No. 1, Toskana, Italija.






Komentarų nėra: