2011 m. vasario 2 d., trečiadienis

Artėjant pavasariui...


Sakau, gal reikia susirūpinti, ateina pavasaris, vasara, reikės paltus nusivilkti... Bet pavartau savo recpetų saugyklą ir pagalvoju, kad du mėnesiai nieko neišgelbės. Jei jau keistis, tai ilgam... Arba po truputį... Ir vienąkart per savaitę kokį pyragą išsikepti ar kokį torčiuką sumeistrauti :) Gal nieko tokio :)

O dar lašinukai ir varškė iš kaimo šaldytuve akis bado. Na, kaipgi be jų...

Suprantu, kad agurkai ir pomidorai prekybos centruose na, švelniai tariant, mažai ko verti. Bet man kartais žiemą nooooooorisi va tokių spalvingų salotų.

Ir dar – geriausias vitamino C šaltinis lietuvio organizmui - rauginti kopūstai :) 100 g raugintų kopūstų yra beveik pusė paros normos vitamino C – apie 30–40 mg. Ir nekaloringi, ir skanu, ypač su svogūnu ir aliejumi. Mmmmmmm.


Mėlynojo sūrio pagardas

70-80 g pelėsinio sūrio
1 v. š. grietinės
1,5 v. š. grietinėlės
šviežiai grūstų pipirų
žiupsnelis druskos
šlakelis (0,5 v. š.) citrinos sulčių
keli lašai raudonojo vyno acto
1 v. š. kapotų laiškinio česnako laiškų (neturėjau, vieną kartą keičiau labai smulkiai pjaustytu šalotu, kitą kartą sukapojau česnako skiltelę. Turiu pastebėti, skanu visaip. Vasarą pabandysiu ir laiškinį česnaką)

Kaip darau: sūrį sutrupinu, įberiu druskos ir pipirų, suminkau šakute. Įdedu grietinės, supilu grietinėlę, suberiu svogūnus-česnakus-ar-ką-kitą-ką-turiu-iš-panašių-produktų, įpilu citrinos sulčių ir viską gerai sumaišau. Turi išeiti tokia vientisa masė. Tada paragauju, įlašinu kelis lašus raudonojo vyno acto, įberiu pipirų (nes, kaip taisyklė, pritrūksta), jei trūksta kremiškumo, ipilu dar grietinėles, išmaišau, ir dedu ant salotų. Tada dar daržoves pabarstau baziliku (džiovintu ar šviežiu kapotu) ir pašlakstau alyvuogių aliejumi. Skanu. Ir paprasta.

Recepto idėją pasigavau iš Davido, proporcijas pakeičiau pagal turimą sūrio kiekį. Pakeitus kiekius, pagardo užteko dviem porcijoms salotų. Žinoma, pataupius dar ir trečiam liktų.

3 komentarai:

Egle rašė...

Labai smagu matyti atgijųsį tinklaraštį :)

Eligija rašė...

Aš visada galvojau, kad tinklaraščio rašymas reikalauja įkvėpimo :) ir laisvų minučių. O kad jų kaip nėra, taip nėra :)

Egle rašė...

Labai pžįstama ir artima ;)