2009 m. lapkričio 26 d., ketvirtadienis

Kas mano šaldytuve?

Ir man smalsu, kaip kiti gyvena, ir man įdomu, ką veikia vakarais užsitraukę užuolaidas. Kažkada vaikystėje mano mama sakė, jog jai geriausios akimirkos būdavo tada, kai jaunystėje važiuodavo namo autobusu per miestą ir stebėdavo vakarėjantį miestą ir užsižiebiančius langus. Ypač tuos, kuriuose nespėta ar nenorėta užsitraukti užuolaidų... Šiandien pati gyvenu be užuolaidų (tik su roletais, kurie iki galo retai kada būna užtraukiami), todėl priešais eančio namo gyventojams kartais būname kaip ant delno. Galim netgi vyno taurėmis pasveikinti vieni kitus, jei tik noro yra.
Šiandien leisiu įkišti nosį į savo šaldytuvą. Prisidedu prie Vyganto iš skaniai.lt iniciatyvos...

Apačioje – daržovės: morkos, trys porai (vis laukia bulvių ir porų sriubos laiko), marinuoti agurkai (naujas pvykęs receptas), vienas mažas čiliukas, jau apipjaustyta ir dabar labai reikalinga imbiero šaknis (dvi citrinos, 300–400 g lupto imbiero ir 500 g medaus (viską sutrinti, sumaišyti, bus litras) – mano panacėja šiuo metu.

Durų lentynėlėse – pomidorų pasta, pienas ir degtinė (jau kokie treji metai stovi ir laukia, laukia :), kiaušiniai, mielės, kokosų aliejus, pora tuno aliejuje skardinių.

Kameroje: pusė naminės vištos, faršo kokie trys gabalėliai (nupirkti greitam gaminimui, o atsidūrę kameroje), naminės varškės gabalėliai (nesuvalgėm visos iš karto iš kaimo parsivežtos, tada paprotino mane užšaldyti, ir tikrai, puikiai elgiasi atšildyta), žuvies upėtakio kepsneliai, mišinio šaltibarščiams (krapai, svogūnai, agurkas) indeliai, šaldyti krapai, bazilikas, kiškio taukų indelis (gerai gydant plaučių uždegimą), du geruliai gabalai šaldyto naminio sultinio (skubioms sriuboms, risottui).

Lentynose – kasdieniai produktai. Be sviesto ir grietinėlės niekada neapseinu, to gėrio visada turiu. Kietojo sūrio gabalėlis, brie, lašinių gabalėlis, net du indeliai majonezo (nesusitarę nupirkom), atitirpusi braškių uogienė, virta braškių su pelėsiu (vis neprisiruošiu išmesti), pašteto indelis, džiovinti pomidorai, petražolės iš sodo, rauginti kopūstai. Oi, dar faršo gabalėlis sriubai su mėsos kukuliukais. Planuoju šiandien išvirti.

Žodžiu, jei ateitų vaiko teisių apsaugos specialistai ir patikrintų šaldytuvą – tai pas mane nėra ko valgyti :( Nes nėra nei vakarykščių kotletų, nei dvi dienas puode valgytojų laukiančios sriubos, nei virtų bulvių...

Geriausias ir greičiausias valgis dabar, mokslo sezono metu – galabėlis elnienos dešros, prie viryklės džiūvančios lėčiau nei ji suvalgoma, ir spaghetti su pesto arba pomidorų pastos padažu (alyvų aliejus, česnakas, pora šaukštų pomidorų pastos arba keli – konservuotų pomidorų, raudonėlis, pipirai, druska, viskas į keptuvę iš eilės ir ant makaronų, mmmm su tarkuotu sūriuku).

O kas pas jus?..

2 komentarai:

rusvaplaukė rašė...

prašyčiau neversti man ne mano nuopelnų - idėja ši grynai vyganto, aš tik smagiai ja užsidegiau .D

beje, tavoji panacėja - imbieras, medus, citrina - mane jau išgelbėjo vieną sykį šiemet. su tokiu puslitrioku prasikapanojau labai laimingai tiek iš peršalimo, tiek iš saldumynų bado.

Eligija rašė...

bet tu labai smagiai pirmame komentare ją palaikei, tai kažkaip sumislijau ir tave prikabinti :)
man irgi labai skani arbata medus-imbieras-citrina... ir tikrai,gelbėja, jei ko nors saldaus nori, bet nežinai ko :) Tikiuosi, kad gripu nesirgsim... bet va laringitas pradeda mano šeimyną šluoti į lovą :(