2009 m. rugsėjo 8 d., antradienis

Skubėkite visi, kieno soduose sirpsta rudeninės avietės, kybo vis dar nenuskinti ir pasmerkti sušalti serbentai, iš po kelmelių nedrąsiai galveles kaišo naminės žemuogės ar kaimyno darže vilioja didžiulės gervuogės... Parsineškite saują uogų, pasisukiokite virtuvėje ir mėgaukitės tikru Italijos skoniu. Ši desertą galima pasidaryti su bet kokiomis uogomis, sąrašą dar papildo braškės, šilauogės, mėlynės... Tiesa, žali kiaušinių tryniai gal ne visus vilioja, todėl mažiems vaikams ir besilaukiančioms nerekomenduojama. Ir rinkitės tik pačius šviežiausius kiaušinius, kokius tik galite gauti....
Maskarponės sūrio kremas su avietėmis
trys kiaušinių tryniai
500 g maskarponės sūrio (vienas didelis indelis)
100 g cukraus pudros
medinis šaukštas, plastmasinis arba keramikinis dubuo
uogų

Kaip tai darau: išsuku trynius su cukraus pudra (ją persijoju, kad neliktų susikristalizavusių gabalėlių), sudedu sūrį, išsuku, kad neliktų jo gumuliukų, sudedu į desertinius indelius ir pastatau 40 min. į šaldytuvą, kad kremas sutvirtėtų. Truputėlis kantrybės, sauja uogų prieš pat patiekiant į stalą ir skanumas neišpasakytas :)

Komentarų nėra: