2009 m. rugsėjo 9 d., trečiadienis

Šašlyk Mašlyk

Kol dar nesibaigė kepimo ant žarijų sezonas ir grilis dar nepaslėptas sodo nameliuose, balkonuose, palėpėse ar garažuose, skubėkite ir naudokitės jo teikiamais malonumais. Vienoje kažkokioje knygoje radau kažkada receptą šašlykų, marinuotų su alumi. Keista buvo, bet kadangi šaldytuve neturėjau majonezo ir kitokių produktų, reikalingų tradiciniam šašlykų marinavimui, o buvo kelios skardinės daniško alaus (dėkui Vidmantui), tai išbandžiau šį būdą. Beje, kai kartojau, receptą jau buvau pametusi, tai dariau iš akies ir atminties.

Šašlykai su alumi

mėsytės šašlykui (pasiskaičiuoti kiekį pagal žmonių skaičių)
skardinė ar butelis alaus (geriau stipresnio, bet ne kokio tornado ar teisybės, užteks kokių 5,2 proc.)
raudonėlio (daug)
čiobrelių (daug)
svogūnų (daug)
druskos

Mėsytę supjaustyti tinkamo dydžio gabalais, sukapoti čiobrelį, raudonėlį, sudėti į mėsytę ir gerą pusvalandį pasiraitojus rankoves gerai ištrinti, išminkyti mėsą su žolelėmis (šviežiomis). Tada į gilų puodą dėti sluoksnį mėsytės, sluoksnį žiedais pjaustytų svogūnų, vėl mėsytės, vėl svogūnų ir taip sluoksniuoti. Paskutinis sluoksnis turi būti svogūnų. Užpilti viską alumi ir palikti nakčiai. Prieš kepant ištrinti mėsytę alyvų aliejumi ir pabarstyti druska.

Tiesiog įdomesnis būdas paruošti šašlykus.

Komentarų nėra: