Jaunos cukinijos buvo paruoštos visokiais būdais, apkeptos, sriubose, troškiniuose, salotose, įdarytos... Jūsų teismui – įdarytos.
Įdarytos cukinijos
trys nedidelės cukinijos
pusė kg jautienos faršo
du nulupti pomidorai
kelios skiltelės česnako
du svogūnai
pipirai
druska
bazilikas
raudonėlis
čiobrelis
provanso žolelių mišinys
parmezanas
mozarela
alyvų aliejus
Įdaras: alyvų aliejuje apkepinau svogūnus ir česnakus, sudėjau faršą, kubeliais supjaustytus pomidorus, įbėriau pipirų, kitų prieskoninių žolelių (kol turiu, dedu šviežias), troškinau, kol išgaravo skystis. Druską dėjau pačiame gale.
Kaip įdariau: cukinijas perpjoviau išilgai, pabarsčiau pipirais, provanso žolelių mišiniu, druska ir pridėjau į jas įdaro. Pabarsčiau viską sūriu ir pašoviau į 180 laipsnių orkaitę dvidešimčiai minučių.
Valgoma, netgi visai skanu, jei turite daug cukinijų, verta išbandyti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą