Žinot, čili sriubos virimas – tikras menas, virėjai net rungiasi, kas išvirs tikrą čili sriubą, o aš ją verdu savaip, iš akies J. Tiesą sakant, manau, kad verdu pagreitintą čili, nes naudoju konservuotus pomidorus savose sultyse. Beje, reikia pirkti tuos, kurie be odelių. Tai būna parašyta ant skardinės. Dar pati neverdu pupelių, nes jos čili sriubai naudojamos raudonos, o tokių neturiu, tad irgi perku skardinėse. Visada naudoju alyvų aliejų (extra virgin, žinoma), jis labiau tinka. Dar dedu kiaulienos faršo, nors to tikroj čili sriuboj turbūt nėra. Dedu jo, nes man truputį skaniau, bet galima apsieti ir be jo, pakeisti jį tokiu pat kiekiu jautienos faršo.
150 g jautienos faršo
150 g kiaulienos faršo
5 skiltelės česnako
2 vidutinių svogūnų galvos
čili pipiriukai (geriau džiovinti, bet jei neturi, tiks ir čili milteliai)
1 l skardinė konservuotų pomidorų savose sultyse (be odelių)
maža skardinė raudonųjų pupelių
70 g pomidorų pastos (galima pakeisti pomidorų padažu, bet be jokių egzotinių skonių)
druska, juodieji pipirai (geriau grūdeliais ir labai mažai, nes jie tik dėl skonio, o aštrumui reikia čili pipirų)
3 lauro lapeliai
žiupsnelis džiovinto mairūno, raudonėlio, baziliko
Išverdu jautieną su lauro lapeliais, čili pipirais, juodaisiais pipirais, mairūnu ir druska. Sultinys turi būti aštrus, nes nuo jo priklauso, ar sriuba bus aštri. Mėsą sumalu (ne visi mėsą mala, pjausto gabaliukais, bet man neskanu), o sultinį nukošiu, kad neliktų jokių pipirų ir lauro lapų.
Dideliame puode, kuriame virsiu sriubą, įkaitinu aliejų, suberiu smulkiai kapotą česnaką ir svogūnus, trumpai pakepinu (žiūrėkit, kad nesudegtų česnakai, nes paskui gali būti kartoka) ir sudedu kiaulienos ir jautienos faršą. Įberiu truputį druskos, čili miltelių ir apkepu, kad nebūtų žalias.
Tai tokia ta mano čili sriuba.
1 komentaras:
Labai skanu :)
Rašyti komentarą