2009 m. vasario 18 d., trečiadienis

Paprastų paprasčiausias obuolių pyragas



Šiandien namie tikrai kvepia vanile ir cinamonu... Kepiau obuolių pyragą, apie kurį vienu metu priminė ir bendradarbė, ir Pragaro virtuvės šeimininkė :) Mano nuomone, bendradarbei nepavyko (nepilną receptą gavo iš kaimynės), todėl pažadėjau jai iškepti savąjį, beje, nelabai kuo besiskiriantį nuo Pragaro virtuvės šeimininkės varianto.

Obuolių pyragas „Paprasčiau nebūna“


Receptas – dvigubai normai ir didesnei skardai aukštais kraštais (maniškė - 37*29*5 cm)

Dvi stiklinės miltų
Dvi stiklinės cukraus (jei saldūs obuoliai, užtenka vienos)
Dvi stiklinės manų kruopų
Beveik 250 g sviesto
Du nubraukti a. š. kepimo miltelių (galima ir be jų)
9 didesni obuoliai (geriau - rūgštesni ir sultingesni)
Cinamono, vanilinio cukraus

Miltus, cukrų, manų kruopas ir kepimo miltelius sumaišau, obuolius nulupu ir supjaustau griežinėliais. Kepimo skardą iškloju kepimo popieriumi, ją patepu sviestu, nepagailiu. To reikia, kad pyrago apačia paskrustų. Pilu į skardą dvi stiklines birios masės, dedu pusę pjaustytų obuolių, juos pabarstau vaniliniu cukrumi ir cinamonu, tada vėl pilu dvi stiklines birios masės, sudedu likusius obuolius ir vėl pabarstau vaniliniu cukrumi ir cinamonu. Viską baigiu paskutinėmis dviem stiklinėm birios masės, ant jos užtarkuoju beveik visą pakelį sviesto (jo reikia tiek, kad padengtų visą to kūrinio paviršių. Kepu apie 45 min. iki 200 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje. Valgau vieną, su plakta grietinėle arba su vaniliniais ledais. Paprastumas ir skanumas neišpasakytas.

Komentarų nėra: