2012 m. lapkričio 26 d., pirmadienis

Kokosinis atsiminimas

Jau visi tie, kas turi tokiu laiku miegoti, miega, o aš prisėdau čia. Kažkoks pogimtadieninis sindromas užėjęs. Skaitau, o nesuprantu, rašau, o neturiu ką pasakyti... Ir knygos, kurias pastaruoju metu imu skaityti, prasideda arba pasibaigia savižudybėmis... Ne, čia ne rudeninė depresija, nes man patinka ruduo... Čia kažkoks laikinumo, netikrumo jausmas, pavogęs mano vidinę ramybę. Jaučiuosi tarsi gelbėjimo ratas, kuris traukia kitus, o pas lieka mirkti vandenyje. Noriu ten, kur gyvenimo džiaugsmu pulsuoja sienos. Žinau, kad norai ir liks norais. Tik nenoriu to suprasti... Todėl užsiimu virtuvės terapija. Žadėjau dailiokėms nunešti (gal penkioms receptą daviau, nė vienai neišėjo, mistika kažkokia), bet šiandien dailės užsiėmimas atšauktas, tad patys namie pavalgėme ir su draugais pasidalijome :) Pyragas kepamas pagal greitą kolegės duotą kokosinio pyrago receptą. Jis praverčia tada, kai reikia daug ir skanaus.

GREITAS IR LABAI KOKOSINIS PYRAGAS

 

Užpylimui:
200 ml indelis riebios grietinėlės (gerai atšaldytos)

Pyrago pagrindui:
375 g miltų
2-3 a. š. kepimo miltelių
300 g cukraus
2 kiaušiniai
350 ml kefyro (lieso)

Užbarstymui:
150 g kokoso drožlių
100 g cukraus


Kaip darau: cukrų ir kiaušinius gerai išsuku mikseriu, supilu sijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišau, supilu kefyrą, viską gerai išsuku. 
Skardelę (30x40 cm) iškloju kepimo popieriumi, supilu tešlą, išlyginu, užbarstau lygiu sluoksniu kokoso drožles, sumaišytas su cukrumi, kepu apie 30 min.  180  laipsnių orkaitėje.
Tik ištrauktą iš orkaitės pyragą iš karto sulaistau grietinėle, paimta tiesiai iš šaldytuvo. Labai svarbu, kad ji būtų šalta, tada net šnypščia kokosas, kai pili :)

Pjaustau jau atvėsusį. Valgom skaniai ir daug. Sako, kad toks pat variantas neblogai išeina ir su migdolų drožlėmis, tik, man atrodo, tada norėtųsi daugiau karamelės...

Komentarų nėra: