2009 m. kovo 9 d., pirmadienis

Pollo alla cacciatora


Kažkada seniai, kai namie dar neturėjau interneto ir tik tik buvau pradėjusi domėtis Italijos virtuve, radau neblogą puslapį. Likdavau po darbo, kad galėčiau jame panaršyti, o tada paleisdavau savo vaizduotės galias ir plaukdavau Viduržiemio jūros pakrantėmis, kilau į Šiaurės Italijos kalnus, klajojau vidurio Italijos peizažuose, kepiau kaitrioje Pietų Italijos saulėje. Įsivaizdavau kiekvieno Italijos regiono kvapą. Tai va, labai neblogas puslapiukas visiems, susidomėjusiems Italijos virtuve, kuri tokia pat įvairi ir be pabaigos, kaip ir jos žmonės... Vieną receptą iš ten nusižiūrėjau, ir jis tapo vienu mėgstamiausių ir greičiausių patiekalų, kai norisi vištienos, bet tingisi ją kepti orkaitėje :)


Pollo alla cacciatora (medžiotojų viščiukas)

1 kg viščiuko, 4 šaukštai alyvų aliejaus,
1 maža morka, 1 trumpas saliero stiebas, 1 svogūnas, vienas didesnis pomidoras (nuluptas, be sėklų, pjaustytas labai mažais kubeliais), 1 lauro lapas, 2–3 kadagio uogos, žiupsnis rozmarino, žiupsnis šalavijo (galima šviežio, galima džiovinto), 1 stiklinė balto sauso vyno, keli išmirkyti džiovinti grybai (dėl intensyvesnio miško skonio), 4–5 česnako skiltelės, naminio vištienos sultinio arba vandens (troškinimui), druska, pipirai

Nuplaunu ir nusausinu vištienos dalis (man skaniausia blauzdelės ir krūtinėlė), jas pasūdau. Salierą, morką supjaustau smulkiais šiaudeliais, svogūną į keturias dalis, česnakus suspaudžiu peiliu, sumetu į įkaitusį alyvų aliejų. Kai daržovės suminkštėja, bet ne apskrunda, dedu suspaustas peiliu kadagio uogas, rozmariną, šalaviją, lauro lapą, pipirų, gerai druska pabarstytus vištos gabaliukus ir apskrudinu juos iš abiejų pusių ant stipresnės ugnies. Tada supilu stiklinę vyno, o kai vynas išgaruoja, sudedu grybukus, pomidoro gabaliukus ir troškinu gerą pusvalandį ant vidutinės ugnies, po truputį pilu sultinį arba vandenį. Baigiant gaminti skysčio neturi būti likę, tik tirštas padažiukas.

Šį kartą dariau be pomidoro, nes neturėjau... Išėjo skaniai. Patariu negadinti šio patiekalo jokiais ryžiais, makaronais, bulvėmis ir kitais garnyrais. Skaniausias jis su šviesia itališka duona, geriausia – kepta namie :) Recepto originalas.

1 komentaras:

Jurgita rašė...

Aš gaminu šiek tiek kitaip, pagal Oliver'į :) Tavasis variantas irgi vertas dėmesio.