2011 m. liepos 5 d., antradienis

Grilio džiaugsmai



Pernai vasarą šašlykinė sode dažniau sulaukdavo viešnios dešrelės, nei garbingojo svečio šašlyko.
Šiemet vieną kartą sumąsčiau, kad noriu šašlykų ir sumeistravau vienus. Paprasta kaip du kart du, o skonis - nerealus. Paragavę sakė, kad galiu biznį daryti. O aš turbūt laisvai :) Ir dešrelių jau nebenoriu :)

Nerealus šašlykas kitaip

1,5 kg kiaulienos sprandinės
šlakelis gero balzaminio acto (jei nėra gero, to tikrojo, nepilkit visai
pusė stiklinės alyvuogių aliejaus (galima ir šiek tiek mažiau, nuo mėsos priklauso)
1 citrinos sultys (jei didelė, užtenka pusės)
sauja džiovinto raudonėlio
sauja džiovinto čiobrelio
pusė saujos džiovinto rozmarino
grūstų pipirų (geriausia - mišinio)
maltų aštriųjų pipiriukų (aš pabarstau piri piri pipiriukais, gavau lauktuvių, super)
kokie 6 svogūnai, pjaustyti žedais ar pusžiedžiais)
1 česnako galvutė, stambiai sukapota (nulupta, aišku)

Druską griežtai draudžiu dėti marinuojant, leidžiama pasūdyti tik prieš pat kepant.

Kaip darau. Mėsą supjautau gana stambiais gabalais, sudedu visas žoleles, svogūnus, česnakus, visus skystus produktus (išskyrus balzaminį actą) ir tada pasiraitojusi rankoves minkau, kol mėsos gabalėliai pasidengia žolelėmis ir virtuvėje pasklinda svogūnų ir česnakų eterinių aliejų kvapas. Žodžiu, kokias 10 min. paminkau. Jei mėsa po šio kankinimo dar nepasidengusi žolelėmis, jų įdedu papildomai. Tada pabarstau pipirais vienais ir kitais, pašlakstau balzaminiu actu, vėl paminkau, tik dabar jau trumpai, ir statau į šaldytuvą.

Apie marinavimo laiką. Dariau jau kokius 4 kartus pagal šį receptą, labai skanūs ir po 5 val. marinavimo, nerealiai skanūs iškepti 3 dienas pasimarinavę.

Tiesa, prie šitų šašlykų net mano tėvukas nereikalauja ryžių ir marinuotų svogūnų. Valgo vienus.

Komentarų nėra: