![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEirTjwYDOeImfydQnYNj8JwbPjObcGXTLMlGIGJEB73HxMjeHZd26CTJQzW8cW0KgPmA0HgtwDY4AHlmGAc7nPsMKGv9IccGVRW_oCnY9JbOdQwqEvkxcRF_bNNdBsMri6ZoBHzETzHRR4/s320/salotos+ir+padazas+050.jpg)
Jos man pačios pačiausios uogos. Valgau jas šaldytas, trintas, uogienė visada dingsta akimirksniu, nespėju net suprasti, ar stiklainis buvo atidarytas, ar ne :) Gaila, šiemet ne aviečių metai. Kai birželį lijo, jos labai žydėjo, paskui užmezgė gražiais dideles uogas. Pradėjo sirpti ir staiga karščiai... Susitraukė, susiraukšlėjo, pajuodo vargšės... Uogienei turbūt neužteks, tad gražesnių vis pasiskinam valgymui. Ir vakarienei su blynais, bet ne su uogiene, o aviečių kremu (curd).
Aviečių kremas (curd)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhNSYObNmfa22mdnqc0g0YQR4mM78IBXpKrHulWKP2LmVmWgmzuj21_ttI7VEkkXSTwB_KleoUOw0VBXBrv4smSyYswgVrOLEDy8iJFQLz_NaZGDAh6tOF5b_CcLePeQNjr1jcpBsszH1w/s320/salotos+ir+padazas+048.jpg)
2 š. citrinų sulčių
0,5 puodelio sviesto
3 š. cukraus
4 dideli kiaušiniai
Kaip darau: smulkintuve sutrinu avietes su citrinų sultimis ir nukošiu per sietelį (arba per marlę). Taip reikia pririnkti pusę puodelio aviečių sulčių. Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinu sviestą, supilu aviečių sultis, cukrų ir išplaktus kiaušinius. Sumažinu ugnį ir nuolat maišau iki pradeda tirštėti. Kai sutiršėja, atvėsinu, uždengiu plėvele, ir į šaldytuvą. Į stiklainį sudėtą kremą šaldytuve galima laikyti savaitę. Valgau su blynais (lietiniais ir nebūtinai), naudoju pyragams, tortams pertepti, pyragėliams užpildyti.
Citrinas spaudžiant daugiau sulčių būna iš kambario temperatūros citrinų. Žievelė nusilupa geriau nuo atšaldytų :)
Receptą radau čia. Originale dar yra nurodyta 4 lašelius raudonos spalvos kulinarinių dažų įlašinti dėl spalvos, bet aš nedėjau. Neturiu, o ir jei turėčiau, turbūt nedėčiau. Be jų šio kremo spalva gal ir blankesnė, bet skonio tai nelemia.