2011 m. birželio 27 d., pirmadienis

Netikėtai cinamonu pakvipusi vasara

Žinau, kad cinamonu geriau kvepėtų vėlyvas ruduo ir pirmas žiemos mėnuo nei birželis, pilnas čiobrelių, žemuogių ir šviežiai nupjautos žolės aromatų, bet turgelyje pamačiusi šviežias bulves iš Kipro (šį kartą nekreipiu dėmesio į visą local food filosofiją, jau treti metai birželio mėnesiais jas perku, nes labai skanios), prisiminiau vienoje laidoje apie Kipro virtuvę matytą vištienos su cinamonu receptą. Paprasta, greita ir skanu. Tinka įsidėti į iškylas į gamtą, nes šaltas patiekalas irgi skanus.


Žinoma, tinka ir lietuviškos šviežios bulvytės, kai tik jos pasirodo :)



Vištiena su cinamonu



1 supjaustytas viščiukas5–6 didelės bulvės, supjaustytos ketvirčiaisalyvų aliejaus kepimui3–4 cinamono lazdelėsbutelis raudonojo vynodruskospipirų



Kaip darau: vištienos gabalus apkepinu keptuvėje iki auksinės spalvos aliejuje, sudedu į troškintuvą, supilu butelį raudono vyno, įberiu druskos, pipirų, sumetu cinamono lazdeles ir troškinu. Bulves supjaustau į keturias dalis, apkepu keptuvėje iki gerai apskrus ir sudedu į besitroškinančią vištieną. Viską troškinu apie 35–45 minutes. Valgome užsigerdami atvėsintu raudonu vynu. Atvėsęs troškinys labai skanus su šviežiais agurkėliais.



Šaltinis: TV laida „My Cypriot Kitchen“ su Tonia Baxton



P.S. Gal man tik atrodo, o gal ir grįžau: gal pailsėjusi, o gal pavargusi, gal nenorinti, o gal negalinti, gal priverčianti save judėti, o gal laukianti įkvėpimo. Džiaugiuosi, kad nesu įsipareigojusi nei įpareigojanti, kad gyvenu sau, o ne kitiems, kad skaudžius dalykus keičia džiugūs, kad galiu ilsėtis visa siela, kad supratingi ir šilti, mylintys ir mylimi žmonės šalia.



Bus dar visko: ir sraigių (sezonas jau kaip ir baigėsi, bet ateis kiti metai), ir šokoladinis pyragas, ir nerealūs šašlykai, bet kol dar ne vėlu, ragaukite Netikėtas braškes. Pažadu, pajusite gyvenimo džiagsmą. Tik pasistenkite naudoti gerą balzaminį actą (Modenos, tirštą ir kvapnų, klampų (tik brangus jis...)